Az Európai Bizottság 2015. november 13-án, Frankfurtban magas szintű EMAS Konferenciát tart, melynek célja, hogy megünnepeljék 20 év kiváló környezetgazdálkodását.

20 év kiváló környezetgazdálkodás
Magas szintű EMAS Konferencia
Frankfurt, 2015. november 13.

Az Európai Bizottság 2015. november 13-án, Frankfurtban magas szintű EMAS Konferenciát tart az Európai Központi Bank vadonatúj, fenntartható épületében. Az esemény célja, hogy megünnepeljék 20 év kiváló környezetgazdálkodását. A konferencia főbb témái: éllovasoktól való tanulás, a legjobb gyakorlatok megosztása és a teljes körű zöld növekedés kiaknázása.

Az esemény külön kiemeli azok munkáját, akik saját országuk éllovasaiként csatlakoztak az EMAS rendszerhez. A környezetvédelmi vezetők szemléltetik, mely előnyöket lehet elérni a rendszer alkalmazásával, és megosztanak pár jó gyakorlatot a kiváló környezetgazdálkodás elérése érdekében. Ezzel egy időben az esemény fórumként is szolgál az EMAS alkalmazók és a nemzetközi szakértők közti eszmecseréhez, a körkörös gazdasággal kapcsolatos, kiváló környezetgazdálkodás felé potenciálisan járható úttal kapcsolatban. A konferencia azokat az EMAS rendszerbe korábban már regisztrált szervezeteket célozza meg, akik érdeklődnek a rendszer iránt. A konferencián való részvételt szervezetenként 2 főben limitálják.

Az Európai Központi Bank 2010 óta alkalmazza az EMAS rendszert. Ezért az EKB nagy örömmel rendezi meg ezt a kiváló rendezvényt az újonnan épült helyiségeiben, amely ötvözi a fenntarthatóság és optimális hatékonyság elveit, figyelembe véve azokat a gazdasági, ökológiai és társadalmi szempontokat.

http://www.euconf.eu/emas/en/registration/index.html