EU 2020 Stratégia


Az Európa 2020 az Európai Unió 10 évre szóló növekedési stratégiája. Célja nem csupán az, hogy segítségével leküzdjük a válságot, amely számos uniós gazdaságot továbbra is kedvezőtlenül érint.

Innovatív Unió kezdeményezés


Az Innovatív Unió az Európai Unió 2020-ig tartó stratégiai növekedési programjának az egyik kiemelt kezdeményezése.

Technológiai Platformok

A technológiai platformok célorientáltak, a tudás-alapú növekedéshez szükséges komplex szakpolitikai célokat és azokmegvalósításához vezető terveket határoznak meg egy adott szakterületen.

Öko-innovációs Fórum

Az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatósága 2006. óta évente két alkalommal rendezi meg az Európai Öko-innovációs Fórumot. A Fórum lehetőséget biztosít az üzleti szféra, a finanszírozás és a releváns technológia területek képviselőinek a vélemény és tapasztalatcserére, a közös gondolkodásra.

EU Környezettechnológiai Cselekvési Terv - ETAP


A környezettechnológiák fejlesztését, széleskörű alkalmazását akadályozó tényezők feltárása után a Bizottság 2004. január 28-án kiadta „A fenntartható fejlődést ösztönző technológiák: Környezettechnológiai Cselekvési Terv az Európai Unió számára” című Közleményt.

Környezettechnológiai Hitelesítés (ETV)

Az ETV célja a kockázatok csökkentése mellett az új technológiákat először megvásárlók és a technológiákba befektetők bizalmának növelése, mindezt pedig a teljesítményre vonatkozó megbízható és tudományosan megalapozott információk biztosításával igyekszik elérni.