2015. október 15-én a Földművelésügyi Minisztérium konferenciát szervez az öko-innovációval már rendelkező, vagy a jövőben a tevékenységébe beépíteni szándékozó környezetvédelmi vállalatok részére.

Az Öko-innovációs konferencia 2015. október 15-én, az Ökoindustria szakkiállítás kapcsolódó eseményeként kerül megrendezésre Budapesten, a Millenárison.

A konferencia fő célkitűzése, hogy a magyar vállalkozások információt kapjanak az aktuális uniós és hazai pályázati, támogatási lehetőségekről, az uniós kezdeményezésekről, várható szakmai irányvonalakról. Ezek az információk segítik a vállalkozásokat abban, hogy új, innovatív környezetvédelmi technológiáik, fejlesztéseik versenyképesebbek legyenek, jó pozíciókat érjenek el a hazai és a nemzetközi piacokon.

A konferencián bemutatásra kerül az European Union Environmental Verification programja (EU ETV, http://iet.jrc.ec.europa.eu/etv/), a Környezettechnológiai Hitelesítő Rendszer. Az ETV segíti az új fejlesztés iránti bizalmatlanságból, a referencia hiányából eredő akadályok leküzdését, növeli a fejlesztés iránti bizalmat, így a fejlesztés piacképességét.

A konferencia második részében az előzetes szakértői értékelés alapján kiválasztott vállalatok lehetőséget kapnak innovatív technológiájuk, szolgáltatásuk bemutatására.

A konferencia és a szakkiállítás együtt kiváló lehetőséget biztosít a vállalkozások számára az innovatív környezetvédelmi technológiájuk és szolgáltatásuk bemutatására, továbbá fórumot biztosít az információcserére, technológia transzferre, és szakmai együttműködésekre.

A konferencia részletes programja később jelenik meg.