Meghirdették a 2013. évi uniós öko-innovációs pályázatokat!


Az Európai Bizottság közzétette a 2013-as öko-innovációs pályázati felhívásait újrahasznosítás, fenntartható épületek, élelmiszerágazat és italágazat, vízfelhasználás és zöld üzlet témakörökben.
Beadási határidő: 2013. szeptember 5.

A versenyképességi és innovációs keretprogram (CIP) ökoinnovációs programja 200 millió eurós költségvetéssel rendelkezik a 2008–2013. közötti időszakra. A program Európa természeti erőforrásainak jobb kihasználását elősegítő, működő technológiákra támaszkodó termékeket támogat. Az ökoinnovációs program a CIP környezetvédelmi ága, amely az Ökoinnovációs Cselekvési Terv megvalósításához járul hozzá. A programot a Versenyképességi és Innovációs Végrehajtó Hivatal (EACI) irányítja.

Az Európai Bizottság közzétette a 2013. évre szóló ökoinnováció tárgyú pályázati felhívásait. A támogatásra olyan innovatív környezetvédelmi termékkel, technikával, szolgáltatással vagy folyamattal lehet pályázni, amelynek célja a környezeti hatások megelőzése vagy csillapítása, vagy amely elősegíti az erőforrások optimális felhasználását. A felhívás mindenekelőtt azoknak a kis- és középvállalkozásoknak szól, amelyekolyan környezetbarát terméket, eljárást vagy szolgáltatást fejlesztettek ki, amely még nem tudta megvetni lábát a piacon. A Bizottság a projekt költségeinek 50%-áig biztosít finanszírozást. A 2013. évi keret 31.6 millió euró. A pályázatok beadásának határideje 2013. szeptember 5. Az idei felhívás az előző évekhez hasonlóan öt területet fed le:

A május 27-én Brüsszelben elhangzó részletes pályázati tájékoztató előadásai (Infoday) élőben lesznek követhetőek az interneten a következő linken:

https://scic.ec.europa.eu/streaming/index.php?es=2&sessionno=a5ff5d4b0a0d7b3e4d64147037d8c344

Menü

Környezettechnológia, ökoinnováció

Navigáció