Környezettechnológia, ökoinnováció

I. Öko-innovációs konferencia

Publikálva: 2015. június 30.

2015. október 15-én a Földművelésügyi Minisztérium konferenciát szervez az öko-innovációval már rendelkező, vagy a jövőben a tevékenységébe beépíteni szándékozó környezetvédelmi vállalatok részére.

Tovább a teljes cikkre

Meghirdették a „Leginnovatívabb európai biotechnológiai KKV” díjat

Publikálva: 2014. május 12.

Az EuropaBio (Európai Bioipari Szövetség) 2014-ben is meghirdette a "Leginnovatívabb európai biotechnológiai KKV” (Most Innovative EU Biotech SME Award) című pályázatát.

Tovább a teljes cikkre

Gondolkodjunk felelősen: számoljuk ki az ökológiai lábnyomunkat!

Publikálva: 2014. március 21.

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia célkitűzése szerint a jövőben a környezeti ártalmak csökkentésében a lakosság és vállalkozások szerepe erősödni fog, mivel növekszik az egyéni és társadalmi felelősség-vállalás és a mértékletesség elfogadottsága az erőforrások felhasználásában. Ennek megvalósítása érdekében alapvető feladat a társadalom tájékoztatása és a környezettudatosság növelése, a fogyasztók és piaci szereplők szemléletének és gyakorlatának megváltoztatása, a fenntartható fogyasztás és termelés megismertetése és elterjesztése.

Tovább a teljes cikkre

Információs Nap a Horizon 2020 új pályázati kiírásairól

Publikálva: 2013. december 16.

Az Európai Bizottság Infomációs Napot szervez Brüsszelben 2014. január 17-én az
élelmiszer-biztonság, a fenntartható mezőgazdaság és erdőgazdálkodás, a tengeri és belvízi kutatás, valamint a biogazdaság területén kiírt pályázatokról.

Tovább a teljes cikkre

Elindult a „Horizont 2020” keretprogram – 15 milliárd euró hívható le az első két évben

Publikálva: 2013. december 16.

Az Európai Bizottság a december 11-én tette közzé az első projektfelhívásokat az Európai Unió 80 milliárd EUR költségvetéssel rendelkező kutatási és innovációs programjának, a „Horizont 2020”-nak a keretében.

Tovább a teljes cikkre

XV. Öko-innovációs Fórum, Vietnám, Hanoi

Publikálva: 2013. szeptember 16.

Az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatósága 2013. november 12-13. között Vietnámban fogja megrendezni a XV. Öko-innovációs Fórumot az erőforráshatékonyság és hulladékcsökkentés az élelmiszerfeldolgozó ágazatban témakörében.

Tovább a teljes cikkre

Újra megnyílt a piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása a közép-magyarországi régióban című pályázat

Publikálva: 2012. augusztus 17.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2012. augusztus 6-án újra megnyitotta a piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása című pályázati felhívást.

Tovább a teljes cikkre

Új EU pályázati felhívás az öko-innováció támogatására a közbeszerzések területén

Publikálva: 2012. augusztus 8.

Az EU Versenyképességi és Innovációs Keretprogramjának (CIP) és a Vállalkozási és Innovációs Programjának célja a vállalati innováció bármely formájának támogatása, fejlesztése. Ennek kapcsán a Bizottság közzétette új pályázati felhívását az öko-innováció támogatására a közbeszerzések területén.

Tovább a teljes cikkre

Megjelentek az EU új K+F pályázatkiírásai

Publikálva: 2012. július 11.

Július 9-én mutatták be Brüsszelben a 7. kutatási keretprogram (FP7) 2013-as munkaprogramját és ismertették a pályázati lehetőségeket, amelyek szorosan illeszkednek az EU2020 stratégia célkitűzéseihez.

Tovább a teljes cikkre

Versenyképességi és Innovációs Pályázatok 2012

Publikálva: 2012. június 14.


Az Európai Bizottság 2012. május 8-án közzétette az Öko-innováció 2012-es, ötödik alkalommal meghirdetett pályázati felhívását.

Tovább a teljes cikkre

LIFE+: 2014-2020 között jelentős uniós támogatást kap a környezetvédelem és az éghajlat-politika

A Bizottság a 2014–2020 közötti időszakban 3,2 milliárd eurót javasol elkülöníteni az új LIFE környezetvédelmi és éghajlat-politikai cselekvési program számára.

Tovább a teljes cikkre

Pont Inno – Innovációs pályázatok szakmai támogatása

A NIH új szolgáltatás elindításával támogatja a kutatási-fejlesztéssel és innovációval foglalkozó intézményeket, elsősorban a hazai kis- és középvállalkozásokat, hogy a március 30-án megnyílt KFI támogatások közül megtalálhassák a számukra legmegfelelőbb pályázati konstrukciót.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Környezettechnológia, ökoinnováció

Navigáció